Halvin laina ilman vakuuksia 24h netistä 50 – 50 000€

Valitse sinulle sopivin lainasumma alapuolelta

Millaista lainaa etsit netistä?

Halvin laina ilman vakuuksia

Ferratum.fi
Paljonko lainaa kuluttomasti ja korottomasti?

max 2000€

Halvin laina ilman vakuuksia on ehdottomasti tällä hetkellä kuluton ja koroton ensilaina, joita useat lainapalvelut tarjoavat. Nämä sopiva sinulle kun lainantarpeesi on alle 2000€ ja tarvitset sitä enintään kuukaudeksi. Nämä ensilainat ovat myöskin täysin vakuudettomia. Mikäli tarvitset lainaa pidemmäksi aikaan tai suurempia summia, niin katso myös meidän muuta laina suositukset.

Edullinen laina pitkällä maksuajalla

Siimpl.fi
Kuinka pitkäksi ajaksi voin saada lainaa?

max 15v

Lainaa on tätä nykyä erittäin helppo saada netistä myös pitkällä takaisinmaksuajalla. Kun puhutaan pitkästä takaisinmaksuajasta, niin lainojen vertailu tulee entistäkin tärkeämmäksi. Pitkissä lainoissa pienikin ero korkoprosentissa tai muissa lainan kuluissa tekee todella suuria muutoksia. Tästä syystä todella suosittelemmekin käyttämään jotain lainojen kilpailuttajaa. Me olemme valinneet tämän hetken kovimmaksi kilpailuttajaksi Siimpl:n, sen avulla sinä saat vain yhdellä lainahakemuksella kymmeniä lainatarjouksia ja voit vertailla niistä sinulle parhaan.

Lainaa pienellä korolla

Paljonko lainan todellinen vuosikorko on?

max 50,0%

Ege.fi

Mikäli tarvitset lainaa pidemmäksi aikaan kuin kuukaudeksi, enemmän kuin 2000€ tai olet jo käyttänyt kaikki ensilaina tarjoukset, niin lainahaussa tärkeimmäksi kriteeriksi muuttuu sen pienimmän koron löytäminen omaan lainaan. Markkinoilla on useita eri lainapalveluita ja niiden korkoprosentit saattavat vaihdella melko paljonkin. Me suosittelemme valitsemaan Ege.fi:n, joka tarjoaa yhtä markkinoiden pienintä korkoprosenttia ja on lainanut luotettavasti pikavippiä lukemattomille asiakkaillemme. Mikäli siis haluat varman ja edullisen ratkaisun, valitse Ege.

Lainaa ulkomaisesta pankista

Banknorwegian.fi
Mistä maasta Bank Norwegian on kotoisin?

Norjasta

Olet jo erilaisista mainoksista saattanut saada hyvän käsityksen siitä, että yhä useammat ulkomaalaiset pankit lainatuotteineen ovat rantautumassa Suomeen. Etupäässä etenkin norjalaiset pankit. Ne ovatkin tuonneet Suomen markkinoille erittäin kilpailukykyisiä tarjouksia. Tämän hetken tunnetuin on ehdottomasti Banknorwegian, jota mekin voimme ehdottomasti suositella ja etenkin heidän luottokorttinsa on todella hyvä tarjous Suomen markkinoille. Mutta myös muita ulkomaalisia tarjoajia on ilmestynyt, kuten esimerkiksi Komplett Bank. Mikäli kuitenkin haluat kokeilla jotain ulkomaalaista pankkia, meidän suosituksemme on luotettava ja toimiva Bank Norwegian.

Vuoden 2018 parhaat vakuudettomat lainat lainasummittain

Lainaa 50 – 500€

Alapuolelta löydät meidän suosikki lainamme 50€ pikavippeihin. Mikäli tahdot vertailla kaikki 50€:n pikavipit, niin katso meidän vertailu Parhaat 50€ pikavipit ilman vakuuksia

LainaajaTakaisinmaksuaikaKulutIkärajaTutustu lainaan
Ferratum.fi0 - 12kkalkaen 0€20vHae lainaa!
Ege.fi1 - 12kkalkaen 4€20vHae lainaa!
Bluefinance.fi0 - 12kkalkaen 0€18vHae lainaa!
Credit24.fi0 - 12kkalkaen 0€20vHae lainaa!
Luottolainaaja.fi0 - 12kkalkaen 0€20vHae lainaa!
Eurolimiitti.fi0 - 12kkalkaen 0€21vHae lainaa!

Lainaa 10 000 – 50 000€

Alapuolelta voit tarkistaa meidän mielestämme parhaat lainapaikat, kun lainantarpeesi on 1000 – 5000€. Näistä paikoista löydät edullista lainaa niin pitkällä kuin lyhyelläkin takaisinmaksuajalla monilla eri ikärajoilla ja monesti myös ilman korkoja tai kuluja kuukaudeksi. Valitse niistä sinulle sopivin ja hae heti vakuudetonta lainaa.

LainaajaTakaisinmaksuaikaKulutIkärajaTutustu lainaan
Credit24.fi1 - 36kkalkaen 0€19vHae lainaa!
Ferratum.fi1 - 50kkalkaen 0€20vHae lainaa!
Luottolainaaja.fi1 - 36kkalkaen 0€19vHae lainaa!
Luottolainaaja.fi1 - 120kkalkaen 57€23vHae lainaa!
Siimpl.fi1 - 120kkalkaen 56€18vHae lainaa!

Lainaa 10 000 – 50 000€

Joskus on myös tarvetta isolle lainalle pitkällä takaisinmaksuajalla ja niissä lainojen vertailu tulee entistäkin tärkeämmäksi, sillä puhutaan jo niin suurista summista että pienikin korkoero tekee suuri eroja kuluissa. Alapuolelle olemme listanneet meidän mielestämme tämän hetken parhaat lainat tässä luokassa. Osa näistä palveluista vertailee useita eri lainapalveluita vain yhdellä lainahakemuksella. Valitse niistä sinulle sopivin ja hae lainaa ilman vakuuksia.

LainaajaTakaisinmaksuaikaKulutIkärajaTutustu lainaan
Zmarta.fi1 - 120kkAlkaen 3137€20vHae lainaa!
Lendo.fi1 - 120kkalkaen 2885€20vHae lainaa!
Rahalaitos.fi1 - 120kkalkaen 2627€20vHae lainaa!
Luottolainaaja.fi1 - 120kkalkaen 1365€23vHae lainaa!
Siimpl.fi1 - 120kkalkaen 2887€18vHae lainaa!

Vuoden 2018 parhaita lainapalveluita

Ferratum

30 vuorokauden ajalle on mahdollista saada ilmainen koroton ja kuluton ensilaina.

Ferratumilta voi saada jopa ilmaisen pikavipin 2000 euroon asti. Lainasumman takaisinmaksuaika on aina näille ilmaisille pikavipeille 30 vuorokautta. Ja mikäli maksat lainasumman tässä ajassa takaisin, ei lainasummalle kerry muita korkoja ja kuluja. Mikäli lainan takaisinmaksu jostain syystä viivästyy,eikä sitä voi suorittaa 30 vuorokaudessa takaisin. Tulee lainasummalle maksettavaksi Ferratumin hinnaston mukaiset korot ja kulut.

Tarkempiin ja ajantasaisiin hintoihin kannattaa tutustua Ferratumin omilla verkkosivuilla. Ferratum muistaa myös vanhoja asiakkaitaan tarjouksilla, jolloin he voivat saada toisinaan pikavippejä normaalihinnastoa edullisimmilla hinnoilla.

Ferratumilta voi hakea lainaa 25 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Ferratum.fi
Paljonko voin lainata Ferratumilta?

10 – 2000€

Paljonko Ferratumin ikäraja on?

21v

Suomilimiitti

2000 euron laina, ja jos maksat lainasumman kokonaisuudessaan takaisin, seuraavan kuukauden loppuun mennessä on tämä lainasumma sinulle ilmainen.

Lainalle ei silloin kerry maksettavaksi korkoja eikä kuluja, kuulostaa hyvälle! Mutta jos jostain syystä et pysty maksamaan lainasummaa ajallaan takaisin, tulee sinun maksaa Suomilimiitin hinnaston mukaiset maksut lainasummalle.

Suomilimiitin laina on tilityyppinen laina,ja Suomilimiitti myöntää lainaa 2000 euron luottorajalla. Kuluja syntyy vasta siinä vaiheessa kun ensi noston jälkeen tekee tililtä seuraavia nostoja. Suomen kansalaiset, jotka ovat täyttäneet vähintään 21-vuotta, voivat hakea lainaa Suomilimiitiltä.

Tarkemmat hinnat ja lainaehdot kannattaa tarkistaa suoraan Suomilimiitin verkkosivuilta.

Suomilimiitti.fi
Paljonko Suomilimiitiltä saa korotonta ja kulutonta lainaa netistä?

10 – 2000€

Paljonko Suomilimiitin ikäraja on?

21v

Vivus

Vivus myöntää lainaa ilman korkoja ja kuluja 50 -400 euroon. Edun voivat käyttää hyväkseen Vivuksen uudet asiakkaat, ja lainasumma tulee maksaa 30 vuorokauden aikana takaisin. Ensilaina on aina Vivukselta haettaessa 400 euroa, ja kun lainanhakija on maksanut tämän lainasumman moitteettomasti takaisin. Voi hän hakea seuraavaksi suurempaa 2010 euron lainasummaa. Tässä kohtaa on kuitenkin ehkä hyvä muistuttaa että ylimääräisten luottojen ottamista kannattaa kuitenkin välttää.

20- vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset voivat hakea lainaa Vivukselta.

Tarkista ajankohtaiset lainaehdot ja tiedot Vivuksen verkkosivuilta.

Lainaa joustoluottona, lainanhakija voi valita lainavaihtoehdoksi pikavipin,vipin,joustoluoton tai tilityyppisen lainan.

Joustoluottoja tarjoaa muun muassa seuraavat lainapalvelut:

Vivus.fi
Paljonko voin hakea lainaa Vivukselta uutena asiakkaana?

10 – 400€

Paljonko Vivuksen ikäraja on?

20v

Credit24

Credit24 lainatuotetta kutsutaan nimellä Joustolimiitti.

100 -4000 euron joustolimiittiä voi hakea heidän omilta verkkosivuiltaan. Ja lainan suuruus määritellään lainanhakijan taloudellisen tilanteen mukaan. Mitä pienempää lainasummaa haetaan, sitä varmemmin sen saa kuin jos kyseessä olisi suurempi lainasumma.

Credit24 lainan takaisinmaksuaika on 1- 36 kuukauden välillä, mutta uusille asiakkaille suunnattu maksuton lainakuukausi edellyttää lainasumman takaisinmaksun tapahtuvan ensimmäisen lainakuukauden aikana. Lainan kuukausittaisen lainanlyhennys erän suuruus riippuu lainasumman suuruudesta. Credit24 voi myöntää markkinoiden pienintä kuukausittaista lyhennyserää. Lainan todellinen vuosikorko määritellään lainasumman suuruuden sekä takaisinmaksuajan mukaan.

Credit24 voi hakea lainaa 19-vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, kansalaiset, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Eikä heille ole kertynyt maksuhäiriömerkintöjä sekä heidän luottotietojen tulee olla kunnossa.

Credit24.com
Kuinka paljon voin hakea lainaa Credit24:ltä?

10 – 4000€

Paljonko Credit24:n ikäraja on?

19v

Komplett Bank

Komplett Bank on rantautunut Suomen lainamarkkinoille vuonna 2017, jote kyseessä on melko tuore lainantarjoaja.

Komplett Bank ei kuitenkaan jää jalkoihin pienillä pikavipeillä, sillä sieltä voi hakea lainaa jopa 50 000 euroon asti. Komplett bankin joustoluotto joustaa lainanhakijan arjen mukaan, ja sen sanotaan olevan yksi markkinoiden joustavimmista lainatuotteista.

Tiukkoina kuukausina lainanlyhennys voi parhaimmillaan olla vain 5 euron lainan korot sekä tilinhoitopalkkio. Näinä kuukausina lainan pääomaa ei tarvitse lyhentää ollenkaan, lainahakemuksen tekeminen on ilmaista Komplett bankin verkkosivuilla. Ilmaisen lainahakemuksen jälkeen saat selville lainasumman jolla voit saada joustoluottoa Komplett Bankilta.

Et sitoudu mihinkään lainahakemuksen tekemisestä, vaan kulut alkavat kerääntyä vasta siinä vaiheessa kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, ja nostat lainan.

Lainaa voi hakea 23- vuotta täyttäneet, säännölliset kuukausitulot omaava Suomen kansalainen. Hakijalla tulee tämän lisäksi olla myös luottotiedot kunnossa, eikä hakijalle ole kertynyt maksuhäiriömerkintöjä.

Ajankohtaiset lainaehdot ja korkojen suuruudet kannattaa tarkistaa luotontarjoajan verkkosivuilta.

Komplettbank.fi
Kuinka paljon Komplett Bank lainaa?

jopa 50 000€

Paljonko Komplettbankin ikäraja on?

23v

Eurolimiitti

Eurolimiitiltä voi hakea joustoluottoa 3000 euron luottorajalla. Mikäli lainan maksaa moitteettomasti ja ajallaan takaisin, voi Eurolimiitiltä hakea lainaa myöhemmin jopa 4000 euroon asti. Uudet asiakkaat voivat hakea lainaa Eurolimiitiltä 10 eurosta aina 500 euroon asti.

Eurolimiitiin asiakkaat voivat saada vuoden aikana kolme maksuvapaata kuukautta, tämä tarjoaa ratkaisun mikäli vuoden aikana tulee taloudellisesti tiukkoja kuukausia.

Lainaa voi hakea 21-vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, hakijalla tulee olla henkilökohtainen matkapuhelinliittymä sekä Suomalainen matkapuhelinliittymä.

Ajankohtaiset lainaehdot kannattaa tarkistaa Eurolimiitin omilta verkkosivuilta.

Eurolimiitti.fi
Kuinka iso on suurin laina jonka voin hakea Eurolimiitiltä?

max 3000 euroa

Minkä ikäinen minun tulee olla hakeakseni lainaa eurolimiitiltä?

21v

Lainaa netistä ilman vakuuksia

Lainaaminen, villinä veikkauksena voisi sanoa että lähestulkoon jokainen on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä törmännyt lainaamisen. Lainaamisen kohde on voinut olla muutamia kymppejä, jos kyseessä  on vaikka paidan ostaminen, uudet kengät tai jalkapallo.

Lainaamisen kohde voi olla myös tätä hieman arvokkaampi kohde, esimerkiksi uusi tv, tietokone, puhelin tai rekisteröity koiranpentu. Suurimmasta lainasummista puhutaan siinä vaiheessa, kun lainaamisen kohteena on auto tai asunto. Jälkimmäinen lienee arvokkain näistä lainakohteista.

Lainaamisen vaihtoehtona on niinkin tylsä asia kuin säästäminen.

Säästäminen voi olla toisille sisäänrakennettu ominaisuus, jolloin lainaaminen ei tule missään elämävaiheessa ajankohtaiseksi asiaksi. Harvalla näin kuitenkin on,ja lainaaminen on opetettu meille jo pienestä pitäen, joillekin se on tullut jo äidinmaidossa.

Mikäli mietimme lainaamisen aikajanaa, lapset, jo ennen kuin he oppivat kävelemään, heille opetetaan lainaaminen. “Sinun tulee lainata sinun lelua pikku Maijalle” Tai jos lainaat, niin muista antaa lainattu esine takaisin, ennen kuin lainaajalle tulee paha mieli”.

Iän karttuessa lainaamisen muodot kuitenkin muuttuvat, siinä missä aikaisemmin lainattiin kuolarättiä,tai helistintä. Voi lainaamisen kohde olla myöhemmin joku esine, vaate, tai tavara.

Ennemmin tai myöhemmin lainaamisen kohdaksi tulee valuuttamme raha, raha, tuo asia joka helposti määrittelee statuksemme ja joko helpottaa tai vaikeuttaa meidän arkeamme. Lainaaminen tarkoittaa sitä, että lainattu asia palaa jossain vaiheessa lähtöpisteeseen A, eli lainanantajalle. Kuten aikaisemmin mainitsimme lainattava kohde voi olla lähestulkoon mikä tahansa, mutta keskitytään nyt tarkemmin lainaamiseen, rahan lainaamiseen.

Pieniä ja suuria lainoja

Lainattava summa voi olla yksittäisiä euroja, kymppejä, satasia, tai mikäli kyseessä on elämän suurin hankinta, voi lainasumma olla suuri, todella suuri, jopa useita satoja tuhansia euroja. Ymmärrettävästi suurissa lainasummissa lainan takaisinmaksuaika on useita vuosia, jollei vuosikymmeniä.

Lainaa 18 vuotiaalle opiskelijalle

Bluefinance.fi
Lainasummat

100 – 700€

Takaisinmaksuaika

1 – 12kk

Lainan hakeminen nopeasti ja edullisesti netistä

Joskus aikoinaan lainaaminen oli huomattavasti vaikeampaa, termi “Pay-day loan” oli yksi tapa hakea lainaa 1800-luvun Yhdysvalloissa. “Palkkapäivälaina” tarkoitti käytännössä sitä, että lainaa haettiin ennakkoon, omaa ansaittua palkkakuittia vastaan. Lainasumman takaisinmaksu tapahtui seuraavasta tilistä. Lainanhakeminen tarkoitti sitä, että lainanhakijan oli mentävä itse fyysisesti hakemaan lainaa, toisinaan lainanhaku tapahtui varmasti nöyrästi, lakki kourassa.

Lainan hakeminen tänä päivänä?

Voisiko se olla enää helpompaa, sillä parhaimmillaan lainanhakijan ei tarvitse lainahakemusta varten poistua edes omasta kodista, oikeastaan lainahakemusta varten lainanhakijan ei tarvitse edes nousta ylös sohvalta. Lainahakemuksen tekeminen ei ehkä koskaan ole ollut näin helppoa, sillä voit tehdä lainahakemuksen siellä missä ikinä lie oletkin.

Lainahakemuksen tekeminen ei katso aikaa eikä paikkaa, voit tehdä lainahakemuksen siellä missä se sinulle juuri sillä hetkellä parhaiten sopii.

Lainahakemuksen tekeminen onnistuu lainantarjoajien verkkosivuilla, ja itse lainahakemuksen tekeminen on pääsääntösesti aina ilmaista.

Lainahakemuksen tekeminen ja lähettäminen ei vielä itsessään sido lainan ottamiseen. Usein lainapalvelut määrittelevätkin sivuillaan lainoille kertyvän koron, joka määräytyy jokaiselle lainanhakijalle henkilökohtaisesti. Eli se, että saat selville tarkan lainasumman korkoprosentin, vaatii itse luottohakemuksen tekemisen. Mikäli lainanhakijan maksukyky ei näytä tukevan luottohakemuksen lainasummaa, voi lainantarjoaja joko hylätä lainahakemuksen.

Hylättyä lainahakemusta ei lainantarjoajalle ole velvollisuutta perustella, riittää vain että toimittaa tiedon lainanhakijalle, että lainahakemus on hylätty.

Toinen vaihtoehto voi olla pienemmän lainasumman ehdottaminen, sellaisen lainasumman että lainantakaisinmaksu ei näyttäisi niin korkeariskiseltä.

Tietysti kolmas vaihtoehto on se toivotuin, eli hyväksytty lainahakemus.

Lainaa netistä pankkitunnuksilla

Luottohakemusta varten lainanhakijalla tulee olla käytössään omat henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, näillä tunnuksilla lainanhakija tunnistautuu lainapalvelun verkkosivuille. Ja pääsee näin täyttämään luottohakemuksen. Toisilla lainapalveluilla tunnistautumisen voi tehdä myös mobillivarmenteella.Tarkoituksena on tehdä luotonhakemisesta mahdollisimman turvallista.

Vaikka luotonhakeminen on helppoa,nopeaa,vaivatonta. On lainanhakemisen silti oltava turvallista, sellaista että luotonhakijan henkilöllisyys on turvattu.

Luotonantaja voi tarkistaa luotonhakijan maksukyvyn sekä mahdolliset maksuhäiriömerkinnät. Se että lainanhakijan kontoilla on maksuhäiriömerkintöjä, tai että hänellä on merkintöjä luottotiedoissa. Tämä tarkoittaa usein sitä,että pikavipin,lainan,luoton,vipin tai joustoluoton hakeminen on lähestulkoon mahdotonta.

Kannattaako kaikki lainat hakea netistä?

Lainan suuruus määrittelee usein sen, mistä lainaa kannattaa hakea, mikäli kyseessä on pieni lainasumma. Voi lainaaminen tapahtua esimerkiksi kaverilta, tuttavalta, sukulaiselta yms.

Lainaajan sekä lainanmyöntäjän kannalta on toivottavaa että lainan takaisinmaksu sujuu kivuitta. Maksamattomat lainat voivat pahimmillaan tuhota ystävyys tai perhesuhteita. Siksi ehkä suuremmissa lainasummissa on järkevämpää turvautua viralliseen lainapalveluun, lainapalveluun joka huolehtii tarvittavista byrokratioista.

Mikä on järkevä kohde lainanottamiselle?

Siihen ei ole oikeaa vastausta, sillä lainan kohde riippuu siitä mikä kullekin henkilölle on tärkeää. Lainaaminen voi olla pienempi rahasumma, jolla kustannetaan vaikka seuraavan viikon ruokaostokset.

Lainanottamisen kohteena saattaa olla lentoliput, mikäli Suomen kesä on tarjonnut parastaan, ja ainut mitä olet tarvinnut on sateenvarjo sekä villasukat. Siinä vaiheessa voi olla hieman hankalaa vastustaa edullista lentolipputarjousta, lentolippua aurinkoon ja lämpöön, jossa saat täytettyä muutaman kuukauden D-vitamiini varastot, sekä tuntea lempeän kesätuulen kasvoillasi.

Lainaa ottamalla saat ehkä ostettua itsellesi asunnon,koiran,pelin, ruokaa, vaatteita jne. Lainaamisen kohde voi olla jokin perushyödyke jolla saat arkesi rullaamaan, tai lainaamisen kohde voi olla jotain silkkaa luksusta, sellaista jota et muuten voisi itsellesi ostaa.

Perustelet lainan itsellesi ehkä hyvin tehdystä työstä, rankasta keväästä, onnistuneesta laihdutus projektista tai haluat yllättää rakkaasi jollain lahjalla.

Lyhyt vai pitkä takasinmaksuaika?

Lainan takaisinmaksu kannattaa suunnitella jo ennen lainan ottamista. Takaisinmaksussa tärkeintä on se, millä tavalla lainasumman aikoo maksaa takaisin. Mikäli lainasumman takaisinmaksu näyttää vähintäänkin arveluttavalta, on syytä miettiä lainan ottamista uudelleen. On ymmärrettävää että nopea ja helppo raha saattaa hämärtää hetkellisesti päättelykyvyn. Pieneltäkin vaikuttava lainasumma, saattaa pahimmillaan kasvaa liian suureksi. Tämä saattaa aiheuttaa ikävän tapahtumaketjun, joka pahimmillaan ajaa lainanhakijan maksuvaikeuksiin. Maksuhäiriömerkinnöillä sekä menetetyillä luottotiedoilla voi olla hankala hakea jatkossa muun muassa lainaa. Siksi lainanottaminen kannattaa suunnitella huolellisesti etukäteen.Laina voi kasvaa pahimmillaan todella suureksi, jos sen takaisinmaksusta ei huolehdi.

Lainan suuruus, kuinka paljon on sopiva määrä lainaa? Lainan suuruuden kannalta on olennaista suhteuttaa lainasumman suuruus omiin tuloihin, koska harvalla lainapalvelulla on mitään tiettyä tulorajaa lainan myöntämiselle.

Sinulla on varmasti jokin käsitys siitä, kuinka paljon harkitsemasi tavara tai esine maksaa.

Kuinka paljon minä voin saada lainaa?

Laina kannattaa mitoittaa tähän sopivaksi, mikäli otat lainan, joka ei riitä kattamaan koko hankintahintaa, voit pahimmillaan joutua turvautumaan uuteen pikavippiin tai lainaan. Useammat lainapalvelut suosittelevat että lainasumman kuukausittainen lyhennyserän suuruus ei saa ylittää 30-40 prosenttia kuukausittaisista bruttotuloista. Siksi on kannattavaa laskea kuukausittaiset lainanlyhennysten kokonaiskustannukset. Muutamasta lainasta voi selviytyä vielä ilman sen suurempia ongelmia, mutta jos lainoja, pikavippejä ja vippejä on useammasta eri paikasta. On siinä vaiheessa hyvä viheltää peli hetkeksi seis, ja selvittää onko lainaa mahdollista saada järjestettyä järkevämmin?

Esimerkiksi kannattaa selvittää voiko useita eri lainoja yhdistää, ja maksaa yhdellä suuremmalla lainalla nämä korkeakorkoiset lainat pois?

Toisaalta lainan ylimitoittaminen aiheuttaa myös ongelmia, koska jos otat lainaa reilummin vain sen takia että tykkäät siitä tunteesta kun tilillä on reilusti katetta. Voi tälläinen varman päälle pelaaminen aiheuttaa myös myöhemmässä vaiheessa ongelmia. Siksi lainasumman realistinen arviointi on kaikkein järkevin, joskaan ei ehkä se kaikkein mielenkiintoisin vaihtoehto. Tunnista realistisesti maksukykysi, ja hae lainaa sen mukaan. Vertailemalla eri lainapalveluita keskenään, voit löytää niiden joukosta lainantarjoajan, jonka laina sopii parhaiten taloudelliseen tilanteeseesi. Mikäli oma maksukyky on liian alhainen haluamaasi lainasummaan, voi lainan saamiselle olla paremmat mahdollisuudet jos lainanhakijoita on kaksi.

Toiset lainapalvelut myöntävät lainaa rinnakkaishakijan kanssa, jälleen kannattaa käyttää hetki vertaamalla paras lainatarjous rinnakkaishakijan kanssa.

Lainaehdot netistä haettaessa

Pikavippien ja lainojen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä, joten laina ja pikavippialalle riittää eri lainavaihtoehtoja. Lainantarjoajat voivat itse määritellä osan lainaehdoistaan, mutta osan lainaehdoista määrittelee Suomen laki.

Lainaehdoilla lainantarjoaja haluaa varmistaa lainanhakijan takaisinmaksukyvyn,ja minimoida samalla omien luottotappioiden mahdollisuuden.

Lainanhakijan ikä, siinä missä lainantarjoajat asettavat lainojen hakemiselle tulorajoja. Asettavat he myös lainoilleen ikärajoja. Suomen laki itsessään asettaa lainojen hakemiselle 18-vuoden ikärajan, koska lain mukaan alle 18- vuotiaan ei pitäisi pystyä velkaantumaan. Useimmissa tapauksissa 18-vuotta ei ole tarpeeksi korkea ikäraja, sillä lainanhakemisen alaikäraja voidaan asettaa myös korkeimmillaan 25- ikävuoteen. Ikärajoja ei aseteta vain lainanhakijan kiusaksi, vaan ikärajan asettamisella on muun muassa tarkoitus vähentää lainanmyöntäjän luottotappioriskiä. Siksi lainantarjoajat voivat asettaa alaikärajan yli 18-ikävuoden.

Lainantarjoajat ajattelevat että 22-vuotiaalla on paremmat edellytyksen lainanlyhennyksistä selviämiseen, kuin esimerkiksi juuri 18-vuotta täyttäneellä.

Lainapalvelut voivat halutessaan asettaa lainoilleen myös yläikärajan, ja tämä ikähaarukka vaihtelee 65 vuodesta aina 75 ikävuoteen. Ikääntyneiden sairastumisen tai kuoleman mahdollisuus nähdään korkeampana riskinä siihen että lainaa ei pystytä maksamaan takaisin.

Tästä huolimatta kaikki lainapalvelut ei kuitenkaan aseta lainasummilleen yläikärajaa.

Kotimaamme Suomi lainaehtona.  Kannattaa muistaa että eri lainaehtojen tarkoituksena on pienentää lainanmyöntäjän luottotappioiden riskiä. Siksi on ymmärrettävää että lainanhakijalle asetetaan ehtoja myös kotiosoitteen suhteen. Oletusarvon mukaan lainanhakijan tulee asua vakituisesti Suomessa, tosin poikkeus vahvistaa säännön. Ja tässäkin riittää toisinaan se, että lainanhakija on asunut Suomessa vähintään viimeiset 36 kuukautta.

Se että lainanhakijan kotisoitteen tulee olla Suomessa, vaatii lainanmyöntäjä usein myös sen että lainan hakijalla on Suomalainen pankkitili. Suomalaisen kotiosoitteen vaatimuksen taustalla on se, että lainanhakijan luottotiedot tarkistetaan pitkältä aikaväliltä esimerkiksi 24 tai 36 kuukautta.  Ja jos lainanhakija on asunut tänä ajanjaksona ulkomailla, ei tältä ajalta ole saatavilla lainanhakijan luottotietoja, jolloin lainanmyöntäjä ei voi olla varma lainanhakijan kyvystä maksaa lainaa takaisin. Mikäli lainanhakijalla on niin sanotusti puhtaat jauhot pussissa,eli hän on ulkomailla asumisesta huolimatta hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. On lainaa hakevan henkilön hyvä olla suoraan yhteydessä lainantarjoajaan, ja selvittää sen hetkinen tilanne lainapalvelulle.

Niin lainasummissa kuin lainaehdoissa on suuria vaihteluita, siksi vertaamalla eri lainapalveluita keskenään. Voit löytää itsellesi lainapalvelun jonka lainaehdot sopivat sinun elämäntilanteeseesi parhaiten.

 

Lainan todellinen vuosikorko

Vertaillessa eri lainapalveluita keskenään, lainan hakija törmää usein termeihin lainan korko sekä todellinen vuosikorko. Lähestulkoon kaikki lainan hakijat eivät tiedä miten nämä kaksi termiä eroavat toisistaan. Lainojen vertailupalveluissa todelliseen vuosikorkoon usein laskettu kaikki kustannukset jotka liittyvät hakemaasi lainasummaan.

Lainan todellinen vuosikorko tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että lainasumman todelliseen vuosikorkoon on laskettu kaikki lainasumman kulut ja korot. Todelliseen vuosikorkoon sisältyy lainasumman nostamisesta aiheutuvat avaus- ja käsittelymaksut, lainan käsittelykulut sekä lainaa maksettaessa siitä aiheutuvat ilmoituskulut.

Kuluttajansuojalaista huolimatta, kaikki lainoja myöntävät palvelut eivät ilmoita lainasta koituvaa todellista vuosikorkoa samalla tavalla. Säännön tarkoituksena on auttaa kuluttajaa vertailemaan eri lainapalveluiden todellisia kustannuksia,ja saamaan realistinen kuva siitä mikä on kyseisen lainantarjoajan lainasumman todellinen vuosikorko. Tällä tavalla pyritään estämään se, että lainalle kertyy erinäisiä piilokustannuksia.

Toiset lainapalvelut mainitsevat ja markkinoivat lainapalvelunsa kulujen olevan läpinäkyviä, eli niihin ei ole piilotettuna piilokustannuksia, vaan kaikki lainasta aiheutuvat kustannukset ovat ilmoitettu selkeästi.

Siksi vertaamalla eri lainapalveluita keskenään,löydät lainan jonka lainaehdot ovat selkeät, eikä niihin ole piilotettuna ylimääräisiä ja yllättäviä kustannuksia.

 

Hylätty lainahakemus?

Lainanhakeminen verkosta saattaa helppoudellaan ja nopeudellaan aiheuttaa toisinaan tilanteen, jossa lainanhakeminen tehdään hieman hätäisesti ja lainahakemuksen kaikkiin kohtiin vastaaminen on jäänyt ehkä vajaaksi tai pahimmillaan niihin lipsahtanut väärää tietoa.

Yksi lainahakemuksen hylkäämisen syistä on vajaat tai virheelliset tiedot lainahakemuksessa. Tällöin harmitukseen on aihetta, mikäli lainan saaminen hylätään oman huolimattomuuden vuoksi.

Toisaalta, vaikka lainahakemus olisi täytetty kuinka huolellisesti tahansa, voi lainahakemuksen hylkäämisen syy olla myös esimerkiksi lainanhakijan riittämättömät tulot. Tai että niihin suhteutetut menot ovat liian suuret. Hylkäämisen syy saattaa olla myös lainanhakijan liian epävakaa maksukäyttäytyminen.

Usein lainapalvelut eivät aseta lainoilleen mitään tiettyä tulorajaa, koska olennaisempaa on se kuinka hyvin tulot on suhteutettu sopivaan luottorajaan.

Se miksi luotto hakemuksesi on hylätty, et aina saa selvitystä. Siksi ensimmäinen asia joka kannattaa huolehtia, on se että luottohakemus on täytetty huolellisesti.