Bank Norwegian laina kokemuksia

Useammat meistä on kuullut lentoyhtiö Norwegianista,mutta vuodesta 2015 Suomen lainamarkkinoilla on toiminut myös Norwegianin pankki, Bank Norwegian. Toisin kuin muut lainapalvelut, jotka tarjoavat pikavippejä,vippejä tai joustoluottoja, Bank Norwegian on perinteinen pankki. Bank Norwegianille voi lainan nostamisen sijaan, myös tallettaa rahaa. Tämä ei ole mahdollista muissa pikavippejä tarjoavissa lainapalveluissa, vain Bank Norwegianilla.

Vaikka Bank Norwegianin historia Suomessa ei ole kovinkaan pitkä, on sillä pitkä historia kotimaassaan Norjassa. Bank Norwegian on toiminut kotimaassaan Norjassa jo vuodesta 2007. Toisin kuin muilla vippejä tarjoavilla sähköisillä lainapalveluilla, Bank Norwegian ei ole perustanut Suomeen tytäryhtiötä, vaan Bank Norwegian toimii Suomen lainamarkkinoilla kotimaastaan Norjasta käsin. Kaiken asioinnin voi tästä huolimatta tehdä Suomen kielellä.

Bank Norwegianilta voi hakea lainaa 1000 eurosta, aina jopa 60 000 euroon asti.

Bank Norwegianin lainaehdot

Bank Norwegianilla on useita samoja lainaehtoja, kuin muillakin alan toimijoilla. Osan näistä lainaehdoista määrittelee Suomen laki, ja osan lainaehdoista voi määritellä kukin lainantarjoaja itse. Listaamme tähän osan Bank Norwegianin asettamista lainaehdoista, ajantasaiset ehdot kannattaa kuitenkin aina tarkistaa Bank Norwegianin sivuilta.

  • 18- ikävuotta on Suomen lain asettama vähimmäisikäraja lainanhakemiselle, BankNorwegian asettaa lainatuotteilleen vähintään 23-ikävuoden rajan.
  • Luottokelpoisuus, lainanhakijan tulee olla luottokelpoinen. Kaikkien hakijoiden luottokelpoisuus tarkistetaan luottohakemuksen yhteydessä. Sen lisäksi että hakijan luottotietojen tulee olla kunnossa, ei hakijalla saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Mikäli merkintöjä löytyy, todennäköisesti hakijalle ei silloin myönnetä lainaa,vippiä, tai pikavippiä.
  • Verkkopankkitunnukset, lainanhakijan tulee tunnistautua Bank Norwegianin verkkosivuille, omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Mikäli lainanhakijalla ei ole verkkopankkitunnuksia, kannattaa silloin olla yhteydessä omaan pankkiin. Usein lainahakemuksen allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla, tai mobiilivarmenteella.
  • Suomen kansalaisuuden lisäksi hakijalla tulee olla pysyvä Suomalainen osoite. Suomen kansalaisuuden lisäksi riittää että lainanhakija on ollut kirjoilla Suomen väestörekisterikeskuksessa viimeiset 36 kuukautta.
  • Lainanhakijan tulojen täytyy olla riittävän säännölliset jotta lainanhakijan maksukyky riittää lainan takaisinmaksuun. Mikäli näin ei ole, voi lainansaanti mahdollisuuksia parantaa hakemalla lainaa yhteishakijan kanssa.

 

Bank Norwegianilla yhdistät lainasi

Mikäli sinulle on kertynyt useampi pieni, mutta korkeakorkoinen joustoluotto,laina tai pikavippi. Voi olla että ennen kuin huomaatkaan, kertyy näistä huomattavan suuri kuukausittain tapahtuva lainanlyhennys. Ja voi olla että itse laina ei lyhene mittavia määriä, vaan suurin osa maksuista onkin juoksevia kuluja ja korkoja. Kuinka turhauttavaa tämä on?

Siksi on ehkä järkevää pohtia eri lainojen yhdistämistä suuremmalla Bank Norwegianin myöntämällä lainalla. Tällä tavalla voit säästää merkittävän summan lainojen koroissa ja muissa juoksevissa kuluissa. Tähän tarkoitukseen on mahdollista hakea lainaa Bank Norwegianilta, 1000 eurosta aina jopa 60 000 euroon asti. Yhteishakijan kanssa myös lainojen yhdistämislainaa on mahdollista hakea suurempia lainasummia, kuin mitä olisi yksittäisenä lainanhakijana voinut hakea.

Ainut mikä on varmaa, on muutos. Siksi myös lainojen uudelleen kilpailuttaminen voi olla järkevää, jos edellisestä lainan nostosta on kulunut jo useampi vuosi. Bank Norwegianilla on mahdollista kilpailuttaa vanhat lainasi uudelleen. Lainojen kilpailuttaminen ei maksa kuin vaivan, eli on ihmeellistä että vanhoja lainoja ei kilpailuteta enemmän. Tuloksena tästä voisi olla pienemmät lainakulut, ja kuukausittain enemmän käyttörahaa. Asuntolainojen kilpailuttaminen lienee vielä kulutusluottojen kilpailuttamista yleisempää. Kilpailuttamalla voit löytää itsellesi edullisemman kulutusluoton, ehkä BankNorwegian tarjoaa sinulle sellaisen?

Bank Norwegian nousi Suomen suosituimmaksi lainaksi vuonna 2016

Muualla Pohjoismaissa on huomattu jo aikaisemmin Bank Norwegianin suosio. Ei siis ollut kovinkaan suuri yllätys, että Bank Norwegianin on noussut myös Suomalaisten suosioon. Bank Norwewegian on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi perinteisiä kulutusluottoja tarjoaville yrityksille sekä kaikkien tuntemille perinteisille pankeille. Toisin kuin sähköiset lainapalvelut jotka tarjoavat pieniä pikavippejä, ei Bank Norwegianista voi hakea lainkaan perinteisiä pikavippejä.

BankNorwegian lainan korot ja kulut

BankNorwegian mainitsee sivuillaan, että lainojen korot asettuvat 8,99 – 22,49% välille. Se minkä suuruisen koron saat lainallesi, riippuu muun muassa sinun tulotasostasi. Koron suuruus määräytyy muutenkin sen mukaan, kuinka suuren riskin BankNorwegian näkee sinulle mahdollisesti myönnettävässä lainassa olevan. Mikäli Bank Norwegian katsoo että mahdollisten luottotappioiden riski on korkea, asettaa se lainan koron silloin todennäköisesti korkeammalle, kuin mitä se olisi matalan riskin aikana. Siksi saat aina luottohakemuksen lähettämisen jälkeen, henkilökohtaisen lainatarjouksen jossa määritellään lainan korko riskiprofiilisi mukaan. Mikäli tilanne näyttää huolestuttavalta, voit parantaa asemiasi rinnakkaishakijan kanssa. Tällä tavoin Bank Norwegian näkee lainanhakijassa pienemmän riskin.

Bank Norwegian määrittelee jokaiselle hakijalleen luottoluokituksen. Valitettavasti on todettava,että tämä luottoluokitus ei ole kovinkaan mairitteleva pienituloisille, ja siksi lainan hakeminen rinnakkaishakijan kanssa voi olla kannattava vaihtoehto.

Bank Norwegianin luottoluokitukseen vaikuttavat muun muassa, lainanhakijan asumismuoto, työsuhteen muoto sekä vanhat velat joihin kuuluu muun muassa asunto,- ja opintolainat. Kuten monissa muissa asioissa, vakituisessa työsuhteessa oleva on paremmassa asemassa pätkätöitä tekevän osa-aikatyöntekijän kanssa.

Tutustu Bank Norwegianin lainapalveluihin täältä!