Siitä huolimatta, vaikka kuinka huolellisesti suunnittelet arkesi, voi rahanmeno yllättää kenet tahansa.  Lainan saa todennäköisesti varmemmin, kun haet sitä yhdessä puolison tai toisen henkilön kanssa. Yhteislainaa voi hakea yhdessä toisen osapuolen kanssa jopa 8000 euroa. Tällä rahasummalla saa kuitattua monta avointa laskua. Lainan hakeminen on yhtä helppoa kuin yksittäisen kuluttajan lainahakemuksen tekeminen netissä. Lainahakemuksen teko onnistuu täysin sähköisesti, ilman että sinun tarvitsee sopia henkilökohtaisia tapaamisia. Lainahakemuksen teko on nopeaa ja helppoa, sinun tarvitsee vain täyttää lainahakemus netissä, allekirjoittaa lainahakemus verkkopankkitunnuksilla- hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen rahat ovat tililläsi jopa samana päivänä. Yhteislaina toimii yhteistyössä Halino luotonantajan kanssa. Halino on aikaisemmin tunnettu nimellä Halens yksityislaina. Halino-lainan luotonantajana toimii Suomen sivuliike TF Bank AB. Pankilla on pitkä historia Suomen lainamarkkinoilla, toimintaa on ollut jo vuodesta 1999 asti. Pankin pääkonttori toimii Ruotsin Boråsissa, jossa pankilla on ollut toimintaa jo vuodesta 1987 alkaen.

Hae lainaa

Yhteislainaa voi hakea 100 eurosta 6000 euroon, jopa 8000 euroon asti. Täytä lainahakemus netissä, selvitä lainapalvelun verkkosivuilla olevalla lainalaskurilla lainasumman suuruus sekä lainan takaisinmaksuaika. Tässä muutama esimerkki lainasumman suuruudesta sen takaisinmaksuajasta.

2000 euron laina, 3 vuoden takaisinmaksuajalla, lainan kuukausierän suuruus 81€ / kuukausi.

4000 euron laina, kahden vuoden takaisinmaksuajalla, lainan kuukausierän suuruus 202€/ kuukausi.

6000 euron laina, neljän vuoden takaisinmaksuajalla, lainan kuukausierän suuruus 180€/ kuukausi.

Lainan takaisinmaksuaika on 1- 8 vuotta, lainan korko määräytyy lainasumman suuruuden mukaan. 100-3000 euron laina 26,4%. Lainan todellinen vuosikorko 29,84%.

3001- 6000 euron laina 19,20%. Lainan todellinen vuosikorko 20,98%.

Yli 6000 euron lainoilla 16,8% lainan todellinen vuosikorko 18,16%

Lainoille ei kerry muita kustannuksia korkojen lisäksi.

Sopivan lainasumman kohdalla, lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat tietää välittömästi alustavan lainapäätöksen. Mikäli lainahakemuksesi on hyväksytty, lainansopimuksen allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Yhteisvelallisessa lainassa molemmat lainanhakijat allekirjoittavat lainahakemuksen, kumpikin omilla verkkopankkitunnuksillaan. Rahat siirtyvät lainanhakijan tilille, sen jälkeen, kun lainapalvelun lainakäsittelijät ovat tehneet lopulliset lainahakemuksen tarkistukset. Saat rahat tilillesi joko samana tai viimeistään seuraavana päivänä.

Lainahakemuksessa   kysytään muun muassa seuraavat asiat:

  • Lainanhakijoiden henkilötunnukset. Henkilötietojen perusteella tietosi haetaan, siksi on tärkeää täyttää lainahakemus huolellisesti
  • Siviilisääty
  • Asumismuoto, sekä asumiskulut kuukaudessa. Sisältäen asunnon vuokran tai asuntolainan kuukausikulut sekä mahdollisen yhtiövastikkeen.
  • Alaikäisten lasten lukumäärä taloudessa
  • Yhteystiedot, matkapuhelin numero sekä sähköposti
  • Työsuhde ja sen alkamispäivämäärä. Henkilökohtaiset vuositulot, bruttopalkka
  • Lainat sekä velat, sekä niiden kuukausittaiset lyhennykset
  • Lainan käyttötarkoitus
  • PEP, oletko poliittisesti vaikutusvaltainen henkilö
  • Lisäksi lainanhakijat antavat suostumuksensa, että luotonantaja saa hakea tietoa aikaisemmista luotoista

 

Kuka voi hakea Yhteislainaa?

Hyväksytyn lainahakemuksen edellytyksenä on lainapalvelun lainaehtojen täyttyminen, mikäli näin ei ole, voi lainantarjoaja hylätä lainahakemuksen. Lainahakijan on oltava vähintään 22- vuotias. Lainanhakijoilla on oltava säännölliset palkka tai eläketulot, koska lainan takaisinmaksu ei saa aiheuttaa kohtuuttomia vaikeuksia lainanhakijalle. Lainahakijoiden luotto-, ja maksutietojen tulee olla kunnossa. Lainantarjoajalla on oikeus tarkistaa lainanhakijoiden luottotiedot. Lainanhakijoiden on asuttava vakituisesti Suomessa, eli hakijoilla on oltava vakituinen suomalainen kotiosoite. Lisäksi lainanhakijoilla on oltava julkinen-, käytössä oleva lanka- tai matkapuhelinliittymä. Lainahakemuksen hylkäämisen syynä saattaa olla, että jokin näistä lainan perusedellytyksistä ei täyty. Hylätyn lainahakemuksen syynä voi olla myös virheelliset tai puutteelliset tiedot. Täytä lainahakemus aina huolellisesti.