Miten löytää paras autolaina?

Parhaan autolainatarjouksen ja lainantarjoajan löytäminen voi olla haastavaa, sillä tarjontaa on hyvin paljon. Varsinkin lainabisneksen yksityiseltä puolelta löytyy valtavasti tarjontaa, mutta yksityisen yrityksen tapauksessa voi myös herkästi tulla huijatuksi. Pankista lainan ottaminen on taas turvallisempaa, mutta tarjoukset eivät ole välttämättä yhtä hyvät kuin yksityisellä puolella. Mihin siis kannattaa kiinnittää huomiota, kun on hakemassa itselleen parasta autolainatarjousta?

Millaista autolainaa olet hakemassa?

Monet saattavat luulla, että autolainat ovat melko samankaltaisia, sillä ideahan on vain lainata rahaa, jotta pystyisit investoimaan autoon. Autolainoja löytyy kuitenkin jokaiseen lähtöön kaikensuuruisilla koroilla ja vaatimuksilla, joten on syytä pohtia, millaisen autolainan juuri sinä tarvitset. Tämä riippuu pitkälti siitä, minkä hintaisen auton päätät ostaa, miten paljon rahaa investoit siihen itse ja miten nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Joudut siis analysoimaan omaa taloudellista tilannettasi ja vuosittaista rahankäyttöäsi.

Sinun pitää ottaa huomioon, että autolla ajaminen ja auton ylläpito maksaa myös, kun pohdit, millainen lainanmaksuaika olisi juuri sinulle hyvä. Autolainaa ottaessa ei yleensä tarvitse maksaa vakuuksia, sillä auto itse toimii vakuutena. Mikäli siis et pysty maksamaan lainaa, menetät autosi.

Vertaile pankkeja ja yksityisiä lainantarjoajia

Kun pohdit autolainan ottamista, on tärkeää ensinnäkin miettiä, mistä lainaa haluaa ottaa. Sekä pankkien että yksityisten yritysten puolella on paljon kilpailua, joten voit vertailla erilaisia tarjouksia. Lainoilla on erilaisia korkoja ja vaatimuksia, joten sinun tulee perehtyä niihin jokaisen tarjoajan ja lainatarjouksen tapauksessa erikseen.

Jos aiot ottaa autolainasti pankista, voit helposti pyytää apua pankin asiakaspalvelusta ja kysyä tarjouksista myös muista pankeista. Vaikka lainan ottaminen pankista on turvallisinta, se ei tarkoita, etteikö eri lainatarjouksilla olisi omia vaatimuksia ja eri suuruisia korkoja. Sinun on siis mietittävä, miten paljon korkoa olet valmis lainasta maksamaan ja miten se sopii omaan taloudelliseen tilanteeseesi.

Mikäli tarkastelit pankkien tarjouksia, etkä ollut tyytyväinen heidän tarjouksiin, voit hakea lainaa myös yksityiseltä puolelta. Tässä tapauksessa on erittäin tärkeää, että tutustut lainantarjoajan taustaan mahdollisimman hyvin ja voit esimerkiksi hakea netistä suosituksia ja muiden lainanottajien kokemuksia. Näin saat kattavan näkökulman siitä, että kannattaako lainaa ottaa juuri tältä tarjoajalta.

Voit lukea lisää autolainan ottamisesta ja lainantarjoajista osoitteesta autolaina.io.

Miten nopeasti pystyt maksamaan takaisin?

Se, miten nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin, riippuu omasta taloudellisesta tilanteesta ja tämä on erittäin olennaista, kun pohdit, millaisen lainan tulet ottamaan. Mikäli tiedät, että pystyt maksamaan lainan takaisin melko nopeasti tai kun sinun ei tarvitse ottaa paljoa lainaa, voit ottaa lainaa myös isommilla koroilla, sillä ne eivät ehdi kasvaa isommaksi, sillä maksat lainan takaisin nopeasti. Toisaalta, jos tiedät, että pystyt maksamaan lainaa takaisin pikkuhiljaa omasta kuukausittaisesta palkastasi.

Hae lisää tietoa ja kysy neuvoa

Mitä enemmän tietoa haet lainatarjouksista, sitä enemmän tulet siitä hyötymään. Rahan investoiminen auton ostamiseen ei ole mikään pikkujuttu, joten et voi koskaan perehtyä siihen paremmin. Netissä on paljon tietoa autolainoista, joten voit käyttää paljonkin aikaa tiedon etsimiseen.

Voit myös pyytää neuvoa läheisiltäsi, sillä heillä on varmasti myös kokemusta autolainan ottamisesta erilaisissa elämäntilanteissa. Parasta on, jos löydät jonkun, joka on ottanut lainaa samankaltaisessa taloudellisessa tilanteessa kuin sinä, niin saat tietää, millainen laina sinun kannattaisi ottaa ja mistä.

Löydä suosikkisi

Kun olet pohtinut perinpohjaisesti kaikki vaihtoehtosi läpi, olet todennäköisesti löytänyt muutaman suosikkitarjouksen, joten lopulta sinun tarvitsee vain päättää, minkä niistä päätät ottaa vastaan.

You may also like...