Lainaa yritykselle ilman vakuuksia 1000 – 500 000€

Valitse sinulle sopivin yrityslaina alapuolelta

LainaajaLainasummatTakaisinmaksuajatTutustu lainaan
yrityslainat.fi30 000 - 500 000€1-60kkHae lainaa!
Suomenyrityslaina.fi1000 - 25 000€1-6kkHae lainaa!
Ferratumbusiness.fi2000 - 250 000€1-60kkHae lainaa!
Yritysluotto.fi2000 - 100 000€1-12kkHae lainaa!

Yrityslaina, milloin sitä tarvitaan?

Ei kaikille, mutta suurimmalle osalle yrityksistä tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi yrityslainan hankinta.

Usein yrityslaina tulee harkintaan siinä vaiheessa, kun yritystoimintaa ollaan perustamassa, tai yrityksen alkumetreillä. Yrityslaina mahdollistaa yritystoiminnan aloittamisen, koska lainalla voidaan turvata yrityksen taloudellinen toiminta.

Riippuen yrityksen toimialasta, vaatii toiset yritykset tekemään alussa suuria investointeja, ennen kuin koko liiketoiminta voi edes kunnolla alkaa.

Myöhemmässä vaiheessa yritys voi tarvita rahoitusta esimerkiksi toiminnan laajentamista varten. Tai kyseessä voi olla jokin uusi projekti tai muu sijoitus, jotka alkuun kuluttavat rahaa, mutta pitkällä aikavälillä ne tuovat rahaa taloon.

Pahimmassa tapauksessa yrityksen tulevaisuus on yrityslainan varassa, ja ilman hyväksyttyä laina päätöstä ei yritys pysty jatkamaan toimintaansa. Vaikka yrityslainan tarve voi toisinaan tulla hyvinkin nopeasti, itse lainan saaminen ei välttämättä olekaan niin helppoa ja nopeaa.

Yritykseltä vaaditaan useampaa asiaa, jotta yrityslainan myöntäminen olisi mahdollista. Toiset yrityslainat vaativat paljon vakuuksia, mutta onneksi on olemassa vaihtoehtoja, joissa yrityslainaa voi hakea ilman reaalivakuuksia,sekä laina on mahdollista saada nopealla aikataululla.

Yksityishenkilöiden suosimat pienet pikavipit, eivät auta suurta tai vähän pienempääkään yritystä.Sillä usein yrityslainaa tarvitaan yksityishenkilöiden tarvitsemaa lainasummaa huomattavasti enemmän. Vaikka lainasumma on eri, verrattuna yksityishenkilöiden hakemiin lainoihin, on molemmilla silti samat lainatuotteet.

Yrityslainaa haettaessa törmää lainanhakija samoihin termeihin, kuin yksityispuolella. Yrityslainan rahoittajana voi toimia:

  • Joustoluotto
  • Vertaislaina
  • Jokin muu vakuudeton sekä nopea laina

 

Yksityislainan kohdalla rahaa haetaan usein yhteen kohteeseen, esimerkiksi autoon, asuntoon tai vaikkapa veneeseen. Yrityslainan puolella tämä ei olekaan enää niin yksinkertaista, sillä rahoitettava kohde voi olla huomattavasti yksityislainaa moninaisempi. Tästä syystä yritys joutuu tekemään tarkat selvitykset siitä mikä on lainan kohde, ja mikä on rahoituksen tarve. Lisäksi yrityksellä tulee olla tarkasti selvillä lainasumman takaisinmaksu, kuinka paljon ja missä ajassa se maksetaan takaisin.

Yrityksen lainatarvetta määritellään myös sen mukaan, onko yrityslainassa kyse pienlainasta, suhdannelainasta tai käyttöpääoma -, ja investointilainasta.

Usein ajatuksena saattaa olla se, että yrityslainaa voi hakea ainoastaan pankeista. Tästä on totta ainakin toinen puoli, mutta jos kyseessä on pienempi yrityslaina voi lainaa hakea myös netissä sijaitsevista lainapalveluista.

Tästä voisi mainita esimerkkinä Suomen Yrityslainan, Ferratumin, Yritysluotto.fi, Etua.fi, Rahaneuvoksen, sekä BusinessCreditin.

Se mistä yrityslaina kannattaa ottaa, riippuu pitkälti siitä minkälaisilla lainaehdoilla lainan haluaa ja pystyy ottamaan. Kuten muissakin lainoissa, myös yrityslainoissa on suurta vaihtelua maksimilainan suuruudessa, yrityslainan koroissa ja kuluissa sekä muissa kuluissa jotka määrittelevät lainan saamista tai takaisinmaksua.

Toisaalta lainan ottamisen kannalta saattaa olla merkittävää se, mistä yrityslaina on mahdollista saada nopeiten, helpoiten sekä se mikä lainapalvelu on vakuuttavimman oloinen.

 

Miksi yrityslainaa haetaan?

Ennen yrityslainan ottamista, on olennaista määritellä tarkkaan, yrityslainan suuruus, kuinka paljon lainaa tarvitaan?

Takaisinmaksusuunnitelma, missä ajassa laina on maksettu takaisin, ja kuinka suuri lainanlyhennys siihen tarvitaan?

Pienlainalla voidaan kattaa useampi pieni sijoitustarve, näitä voivat olla esimerkiksi rahantarve yrityksen markkinointiin, pieni investointi, käyttöpääoma, tai jokin muu pieni yksittäinen hankinta.

On hyvä kuitenkin tiedostaa, että markkinointia varten yritys voi saada markkinointiapua ELY-keskukselta tai yrityksen kotikunnalta. ELY-keskus voi auttaa yritystä saamaan nostetta liiketoiminnan uudistukselle tai tarvittaessa jopa kansainvälistymiselle. Tällöin ELY-keskuksen yrityslaina kohdistuu yrityksen kehittämisavustukseen. Kehittäisavustusta on mahdollista hakea silloin kun yritys on aloittamassa toimintaansa, tai sen tavoitteena on merkittävä uudistuminen tai kasvu. Ennen hankkeen aloittamista, on yrityksen niin halutessaan mahdollista hakea kehittämisavustusta. Pääpaino lainanhakemisessa tulee olla yrityksen halu kansainvälistymiseen.

Investointi ja käyttöpääomalaina on varteenotettava vaihtoehto silloin, kun yritystä on tarkoitus laajentaa merkittävästi. Finnvera-laina on tässä tapauksessa yksi potentiaalinen vaihtoehto. Finnvera-lainaa voi hakea uudet yritykset, sekä myös toiminnassa olevat pk-yritykset, joiden on tarkoitus rahoittaa kotimaisia laite-, kone, tai rakennusinvestointeja.

Muut syyt Finnvera-rahoituksen hakemiseen voivat olla erilaiset yrityksen omistusjärjestelyihin liittyvät rahoitukset, yrityksen käyttöpääoman tarpeet tai energia- ja ympäristöhankkeisiin liittyvät vaihtoehdot.

Suhdannelaina on tarpeellinen siinä vaiheessa, jos lainanottamiselle ei ole mitään tiettyä lainatarvetta.

Mutta tästä huolimatta, rahaa olisi oltava tämän hetkistä enemmän. Suhdannelainaa varten erilaisia vaihtoehtoja löytyy netistä useampia. Suhdannelainan voi saada netistä suoraan ja tarvittaessa lainan voi saada nopealla aikataululla.

Kuten yksityishenkilöillä, myös yritykset voivat hakea lainaa nopeasti sekä ilman vakuuksia.

Ilman vakuuksia haettavasta laina on mahdollista saada yrityksen tilille jopa samana päivänä.

Huolehdi että nämä asiat ovat kunnossa, ennen yrityslainan hakemista

Mikäli kyseessä on uusi, vasta toimintaansa aloittava yritys, on monen asian oltava kunnossa ennen kuin yrityslainan myöntäminen on mahdollista.

Ja ennen yrityslainan hakemista, on hyvä selvittää muutama asia kuntoon. Yrityksen toimialasta riippuen, koko yritystoiminnan alku voi olla lainarahoituksesta riippuvainen. Lainarahalla useammat yritykset tekevät toiminnalle välttämättömiä alkuinvestointeja, ja mikäli lainahakemus hylätään, voi olla että koko yritystoiminnan aloittaminen kariutuu hylättyyn lainapäätökseen.

Uuden yrityksen valttikortti onkin huolellisesti tehty liiketoimintasuunnitelma, ja tämän lisäksi uuden yrityksen tulee esittää budjetti- ja kassavirtalaskelma. Näiden perusteella voidaan tehdä päätös siitä onko yrityksen toiminta kannattavaa vai ei. Vaikka Finnvera auttaa myös tässä asiassa, ei Finnveran myöntämät yrityslainat, pääomasijoitukset, lainantakaukset sekä vienninrahoituspalvelut ole välttämättä tarpeeksi suuria.

Jäljelle jää pankkilaina.

Mikäli yrityksen tarpeena on pienempi laina, ei yrityksen tarvitse silloin toimittaa erinäisiä todisteita yritystoiminnan kannattavuudesta, ja yrityksellä onkin edellistä huomattavasti enemmän vaihtoehtoja. Tämä laina on mahdollista saada jopa ilman reaalivakuuksia, joka onkin varmaan yksi syy sen suosioon.

Nämä lainat on myös nopeita, eli rahat ovat parhaimmillaan jopa samana päivänä yritystilillä. Nopeudella ja helppoudella on kuitenkin hintansa, sillä ne koituvat hitaita ja vaikeammin saatavia lainoja kalliimmiksi. Tämä vaihtoehto sopii tilanteeseen jossa rahojen tuloa ei voi odottaa loputtomiin, vaan rahat on saatava nopeasti tilille. Siksi tätä voikin suositella akuutteihin ja lyhytaikaisiin ongelmiin. HIeman suuremmalla vaivannäöllä yrityslainan voi saada huomattavasti helpommin. Onneksi ei ole olemassa yhtä oikeaa ratkaisua, vaan ratkaisuja löytyy lähestulkoon jokaiseen eri tarpeeseen ja tilanteeseen.

Seuraavista paikoista saat yrityslainaa ilman vakuuksia

Nopeisiin ongelmiin löytyy monta eri ratkaisua, lainaa onkin mahdollista saada heti käytettäväksi. Näitä lainoja on mahdollista hakea sähköisesti netistä, ja ne on mahdollista saada tilille jopa samana päivänä. Näihin lainoihin ei useinkaan tarvita vakuuksia. Mikäli yritys on jo käyttänyt muut oljenkortensa, on näiden verkossa toimivien lainapalveluiden kilpailuttaminen varsin suositeltavaa.

Tässä muutama hyvä vaihtoehto:

Rahaneuvos

Pieneen rahoitustarpeeseen Rahaneuvos tarjoaa yrityslainaa 400 eurosta, aina 2000 euroon asti. Kovinkaan suuria hankintoja ei kyseisellä lainasummalla voi tehdä, mutta hätätapauksessa pienellä lainasummalla voi olla yllättävän suuri merkitys. Mikäli yritys ei ole aikaisemmin hakenut lainaa Rahaneuvokselta, voi uusi asiakas saada ensimmäisen lainansa ilman korkoja ja kuluja. Tällöin rahasumman suuruus on rajattu 400- 600 euron välille.

Vanhat asiakkaat, ne jotka ovat asioineet Rahaneuvoksen kanssa jo aiemmin, voi hakea normaalin koron omaavaa lainaa aina 2000 euroon asti. Yrityslaina ei katso yritysmuotoa, vaan Rahaneuvos hyväksyy kaikki Suomalaiset yritysmuodot. Lainahakemuksen tekeminen on kuitenkin mahdollista henkilölle, joka on merkitty yrityksen kaupparekisteriin.  Kuten muutkin nopeita lainoja myöntävät lainayhtiöt, ei Rahaneuvos vaadi reaalivakuuksia, ja lainaraha on mahdollista saada yritystilille samana päivä kuin se on käsitelty.

Rahaneuvos yrityslaina
Kuinka paljon voin hakea yritykselle lainaa rahaneuvokselta?

400 – 2000€

Tarvitsenko yrityslainalle vakuuksia?

Et tarvitse

Ferratum Business

Ferratum Business tarjoaa yrityslainaa jopa 250 000 euroon asti, mutta ei hätää, lainasumma voi olla myös tätä pienempi. Ferratumin Busineksen pienin lainasumma on 2000 euroa. Lainasummalla yritys voi paikata odottamattomista kuluista aiheutuneita menoja, tehdä tarvittavia investointeja, ehkä lainasummalla voidaan palkata uusia työntekijöitä tai yrityslaina voi olla keino täyttää yrityksen kasvuun liittyviä taloudellisia vaatimuksia.

Yrityslainahakemuksen tekeminen Ferratumin Busineksella ei kestä kuin muutaman minuutin, mutta on siitä huolimatta suositeltavaa täyttää lainahakemus huolellisesti. Hyväksytyn lainahakemuksen jälkeen, laina on yrityksen käytettävissä jopa yhden vuorokauden kuluessa.

Ferratum Busineksen lainatuotetta markkinoidaan selkeällä ja yksinkertaisella hinnoittelulla,eikä Ferratum Busineksen yrityslainassa ole piilokuluja.

Ferratum Business
Kuinka paljon Ferratum Business myöntää vertaislainaa?

Jopa 250 000€

Kuinka pitkä on takaisinmaksuaika?

Enintään 5 vuotta

Yritysluotto.fi

Yritysluotto tarjoaa suurempia lainasummia yrityksille, joiden vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus tulee olla kunnossa. Edellytyksenä yrityslainalle yksityishenkilön, tai henkilöiden on annettava omavelkainen takaus lainalle. Yritysluotosta voi hakea lainaa 3000 eurosta, jopa 100 000 euroon asti. 100 000 euron lainasumman kohdalla ei voida enää puhua pienlainasta, ja Yrityslainan laina onkin soveltuva sellaisille yrityksille joilla on haastetta kassavirran vaihteluiden kanssa, tai muissa yllättävissä taloudellisissa haasteissa.

Yritysluotto.fi
Kuinka paljon Yritysluotto myöntää lainaa yritykselle?

Jopa 100 000€

Miten pitkäksi ajaksi saan lainaa?

Enintään vuodeksi

Etua.fi

Etua.fi myöntää yrityslainaa 2000 eurosta, jopa suurempaan 100 000 euron lainaan asti. Lainasumman suuruudesta riippuen, Etua.fi on hyvä ratkaisu niin pienille, kuin vähän suuremmille yrityksille. Yritysmuotoa ei ole määritelty, joten yrityslainaa saa mille tahansa yritysmuodolle. Yrityslainan takaajana tulee olla aina minimissään yksi yrityksen vastuuhenkilöistä, ja lainaa voi hakea uudet, vasta toimintaansa aloittavat yritykset. Oli lainanhakijana sitten osakkeenomistaja tai yrityksen toimitusjohtaja, ei heillä saa olla rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä.

Etua.fi lainapalvelu
Kuinka paljon Etua.fi myöntää yritysluottoa?

Jopa 100 000€, minimissään 2000€

Kuinka pitkän takaisinmaksuajan voin saada?

Maksimissaan 2 vuotta

Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaa 1000 eurosta, 25 000 euroon asti. Yrityksen on hyväksyttyä lainahakemusta varten oltava ollut toiminnassa vähintään 2 kuukautta. Lainan takaisinmaksuaika on suhteellisen lyhyt 1-6 kuukautta. Vanhat asiakkaat, jotka ovat asioineet Suomen Yrityslainan kanssa jo aiemmin, voi saada lainan takaisinmaksuajan jopa vuodeksi. Hyväksytyn yrityslainan ehtona on muun muassa se, että yrityksen on oltava Suomalainen, ja se että yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Yrityslainaa varten yrityksen vastuuhenkilön tulee toimittaa lainahakemus, ja kaiken kokoiset yritykset voivat hakea rahoitusta Suomen Yrityslainasta. Lainatarjouksen pyytäminen ei maksa mitään, ja tarjouksen jälkeen yritys voi päättää haluaako he nostaa heille tarjotun lainasumman vai ei.

Suomen yrityslainat
Kuinka paljon Suomen Yrityslainat myöntää yritysluottoa?

30 000 – 500 000€

Kuinka pitkän takaisinmaksuajan voin saada?

Maksimissaan 5 vuotta

Yrityslainan yhteenveto

Yrityslainan ottamiselle on lähes yhtä monta syytä, kuin yksityishenkilöiden ottamille pikavipeille. Hyväksyttyä yrityslainaa varten monen asian tulee olla kunnossa, eikä lainaa saaminen ole toisinaan ollenkaan niin varma asia. Hyväksytylle yrityslainapäätökselle on paremmat edellytykset, mikäli yritys on hoitanut raha-asiansa kunnialla ja moitteettomasti. Joten jos yrityksellä tai lainantakaajalla on maksuhäiriömerkintä, voi lainan saaminen olla lähes mahdotonta.  Mikäli nämä asiat ovat kuitenkin kunnossa, on eri lainapalveluiden vertailu yhtä tärkeää kuin yksityishenkilöille myönnetyissä pikavipeissä tai joustoluotoissa. Lainahakemuksen tekeminen on mahdollista tehdä sähköisesti, ja parhaimmillaan lainaraha saattaa kilahtaa yrityksen tilille jopa samana päivänä.