Näin löydät sopivan lainan kodin remontoimista varten

Haaveiletko kotisi remontoimisesta, mutta rahat eivät riitä? Laina saattaa olla sinulle sopiva ratkaisu. Lue alta vinkkimme, joiden avulla selvität kannattaako sinun hakea lainaa remonttia varten ja näet, miten lainaa kannattaa hakea.

Remontteja on monenlaisia: toisten on tarkoitus tehdä kodista kauniimpi ja mukavampi, kun toiset taas ovat välttämättömiä ja kiireisiä. Ensimmäiseksi onkin hyvä pohtia, onko remontti todella niin tarpeellinen, että sitä varten kannattaa ottaa lainaa.

Jos päädyt sille kannalle, että remontti on tehtävä, on aika istua alas ja tehdä laskelmia.

Minkälainen summa remonttia varten kannattaa lainata?

Tähän kysymykseen ei voi tietenkään antaa yhtä yleistä vastausta. Sen sijaan vastaus löytyy, kun selvität remontin budjetin ja tutkit, minkälaiseen lainaan sinulla on varaa. Pidä myös mielessä, että varsinkin suurempia lainoja varten vaaditaan säännöllisiä, riittävän suuria tuloja.

Ensimmäiseksi on siis fiksua tehdä tarkat laskelmat siitä, mitä remontti tulee maksamaan. Samalla tulet suunnitelleeksi projektin tarkemmin, joten tähän etappiin kannattaa varata riittävästi aikaa. Vertaile hintoja, etsi inspiraatiota erilaisilta sivustoilta ja blogeista. Omakotitaloa remontoimaan ryhtyvien kannattaa vierailla omakotitalotarjous.fi-sivuilla, kun taas lapsiperheen vanhemmat löytävät kiinnostavaa sisältöä osoitteesta trendykids.fi.

Sopiva lainasumma kattaa koko remontin (tai sen osan remontista, johon omat tulot tai säästöt eivät riitä). Jos laina on liian pieni, remontti saattaa jäädä kesken – etenkin kun työn edetessä vastaan tulee usein kuluja, joita ei suunnitteluvaiheessa ole tullut ajatelleeksi.

Lainaa ei kuitenkaan kannata varmuuden vuoksi mitoittaa merkittävästi yläkanttiin, jotta säästyt turhilta lainakuluilta.

Näin löydät edullisen lainan remonttia varten

Kun tiedät, minkälaisen summan tarvitset, on aika ryhtyä etsimään sopivaa lainaa.

Seuraa alla olevia vaiheita, niin löydät edullisimman, juuri omiin tarpeisiisi vastaavan lainan:

  1. Vertaile lainoja. Lainojen vertailu on vaihe, jota ei kannata missään nimessä ohittaa, sillä lainoja vertailemalla voi säästää lainasummasta riippuen merkittäviäkin rahasummia.
  2. Valitse itsellesi sopiva lainatyyppi. Pikalainat saa tilille nopeasti, mutta ne myös maksetaan nopeasti takaisin. Jos et ole varma siitä, kuinka paljon rahaa tarvitset, voit taas hakea joustoluottoa. Sitä voi nostaa tarpeen mukaan, ja kuluja veloitetaan vain käytetystä lainasummasta. Jos maksat joustoluottoa välillä takaisin, myös nostettavissa oleva lainasumma kasvaa.
  3. Valitse sopiva takaisinmaksuohjelma. On erittäin tärkeää laskea tarkasti, kuinka paljon voit maksaa lainaa takaisin kuukaudessa. Huomaa myös, että lainan kokonaishinta riippuu takaisinmaksuajan pituudesta.
  4. Selvitä, minkälaisia kuluja lainaan liittyy. Lainasta maksetaan koron lisäksi usein erilaisia lisämaksuja, kuten nostopalkkiota tai lainanhoitokuluja. Nämä kulut vaihtelevat lainantarjoajan mukaan.

Kun olet löytänyt kiinnostavia vaihtoehtoja, tutustu lainanantajiin tarkemmin. Verkossa haettavia lainoja on tarjolla monilla erilaisilla sivustoilla. On hyvä käydä sivustot läpi ja tarkistaa, että kyseessä on luotettava toimija.

Miten remonttilainaa haetaan?

Remonttia varten voi hakea lainaa pankista perinteiseen tapaan. Se voi kuitenkin olla hidasta. Verkosta haettavat lainat taas saa usein nopeasti käyttöön.

Verkkolainoja haetaan sähköisellä hakemuksella, jossa ilmoitetaan haettava summa ja takaisinmaksuaika sekä henkilötiedot. Hakijalta pyydetään etenkin isompien lainojen kohdalla tietoja tuloista, jotta lainanantaja voi varmistaa, että hakija voi maksaa lainan varmasti takaisin. Hakemus kannattaa täyttää huolellisesti, jotta hakemusta ei hylätä virheellisten tietojen vuoksi.

Lainan hakijan luottotiedot tarkistetaan myös lainaa haettaessa. Jos hakijalla on merkintöjä luottotiedoissa, lainaa ei myönnetä. Lainaa voi myös joissain tapauksessa hakea yhdessä toisen henkilön, esimerkiksi puolison kanssa. Silloin lainaa voi saada suuremman summan.

Jos hakemuksesi hyväksytään, lainarahat saattaa saada tilille vielä saman päivän aikana.

You may also like...