Yksityisyrittäjille sopivat lainat

Yksityisyrittäjyys on haastavaa, ja eteen tulee väkisinkin hetkiä, jolloin toiminimi voi tarvita lainan. Sen saaminen voi kuitenkin osoittautua haastavaksi ilman säännöllisiä tuloja. Jos yksityisyrittäjällä ei ole pantattavaa omaisuuttaa tai vakavaraista lainan takaajaa, näyttää tulevaisuus synkältä. Pankit ja muut rahalaitokset ottavat suurennuslasin käteen ja sukeltavat toiminimen kassavirtaan, muihin mahdollisiin lainoihin ja elinkeinon yleiseen kannattavuuteen. Laskelmien jälkeen yrittäjälle tehdään tavallisesti tarjous, johon hän voi tarttua. Summa voi olla haettu tai alempi.


Varaudu kuitenkin siihen, ettei kyseessä ole Turbovegas, vaan lainatarjouksen laatimiseen voi mennä aikaa. Pankki ottaa yhteyttä lainanpyytäjään puhelimitse tai pyytää häntä saapumaan konttorille keskustelemaan ei vaihtoehdoista ja takaisinmaksusuunnitelmista. Kun tarjous viimein lähetetään yrittäjälle, on hänellä noin 7 päivää aikaa hyväksyä se. Hyväksynnän jälkeen lainasumma siirretään yrittäjän ilmoittamalle tilille mahdollisimman pian – usein välittömästi. Yritystoiminnalle välttämätöntä lainaa on siis hyvä hakea ajoissa eikä vasta sitten, kun tili on jo tyhjä.


Kuinka lainaa haetaan?


Lainan haku alkaa hakemuksen täyttämisestä. Lomake löytyy monien lainantarjoajien sivuilta ja on ladattavissa käsin täytettäväksi. Joskus tiedot voidaan syöttää hakemukseen myös suoraan sivustolla. Moni yksityisyrittäjä kysyy lainaa ensiksi omalta pankiltaan ja siirtyy vasta sitten muihin rahalaitoksiin. Ota kuitenkin huomioon, että lainojen kilpailuttaminen kannattaa. Voit siis tehdä lainahakemuksen useampaan paikkaan, ja hyväksyä tarjouksen, joka sinulle itsellesi parhaiten sopii. Tärkeitä valintakriteerejä ovat myönnettävä lainasumma, kertyvä korko ja ajateltu takaisinmaksuaika.


Älä siis jätä lainapäätöstä sattuman varaan kuin tekisit eggomatickolikkopeli.com -sivuston slottia pelaamalla. Lainaa on haettava järjellä ja maksutietojen on oltava kunnossa. Toiminimessä yrittäjä on yksityishenkilö itse, joten jos sinulla on maksuhäiriöitä, et voi myöskään saada uutta lainaa yrityksellesi ennen kuin vanhat velat on kuitattu pois. Yksityisyrittäjyys toimii toisinkin päin. Jos olet luottokelpoinen asiakas, voit hakea henkilökohtaista käyttöluottoa, jonka voit siirtää yrityksesi tarpeisiin. Toisin sanoen et välttämättä tarvitse yrityslainaa, pikavippikin voi riittää.


Pankkilaina vai vippi?


Vippifirmat kärsivät vielä vuosien takaisesta stigmasta, jonka mukaan niiden ottaminen on riskinä yhtä suuri kuin uhkapeli, esimerkiksi Spinata Grande kolikkopeli. Huoli on kuitenkin turha, sillä sloteista saa voittoja ja pikavipeillä käyttövaroja. Vipit eivät aina vaadi samanlaisia vakuuksia kuin pankkilainat, ja hakemuksen käsittelyprosessi on usein huomattavasti nopeampi. Hakemus ei ole sitova, ja sen täyttämiseen menee muutama minuutti. Korot ovat tosin korkeampia kuin pankissa, mutta jos toiminimen rahantarve on lyhytaikainen voi pikavippi olla kelpo ratkaisu.


Kuten sanottu, pankeilla on matalampi korkotaso, mutta niiden ehdot lainan myöntämiseen ovat tiukemmat ja käsittelyajat pidemmät. Harkitse siis pankkilainaa, kun kyse on suuremmista summista ja tarvitset pitkää, joustavaa maksuaikaa. Kuvaile hakemuksessasi mahdollisimman yksityiskohtaisesti, mihin yritystoimintaasi liittyvään asiaan aiot lainasumman käyttää. Näin nopeutat käsittelyä ja perustelet lainan tarpeesi vakuuttavasti. Pankin myöntämän yrityslainan etuna on myös se, että se on usein vähennyskelpoista. Jos liiketoiminnan tulos kutistuu, maksetaan myös veroa pienemmästä summasta.